Mogyorókrémes csigák

  • kb. 15 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók: 6 csigához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, mogyokrémmel megkenjük és felaprított mogyoróval megszórjuk.

  3. Lépés 3

    A tészta hosszabbik oldala mentén félbehajtjuk. A hosszanti oldal mentén 6 db, kb. 1,5 cm széles csíkra vágjuk. A csíkokat megcsavarjuk, majd csiga alakzatba feltekerjük, végül tojással megkenjük.

  4. Lépés 4

    A sütő legalsó sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp

Okos ötlet: Ha gyümölcsösebb ízre vágyik, mogyorókrém helyett lekvárt is használhat.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!