![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2017/02/20170227-IMG_5215-1-scaled-700x800.jpg)
Mogyorókrémes csigák
0 Bewertungen
- kb. 15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 6 csigához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 10 ek. mogyoró- vagy csokoládékrém
- Néhány mogyoró aprítva
- 1 tojás felverve
- Némi porcukor a szóráshoz
Ezzel készítsd:
![Friss leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_BT-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, mogyokrémmel megkenjük és felaprított mogyoróval megszórjuk.
-
Lépés 3
A tészta hosszabbik oldala mentén félbehajtjuk. A hosszanti oldal mentén 6 db, kb. 1,5 cm széles csíkra vágjuk. A csíkokat megcsavarjuk, majd csiga alakzatba feltekerjük, végül tojással megkenjük.
-
Lépés 4
A sütő legalsó sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp
Okos ötlet: Ha gyümölcsösebb ízre vágyik, mogyorókrém helyett lekvárt is használhat.