Pizzafonatok tökmaggal

  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók: 2 pizzafonathoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A túrót tökmagolajjal és tökmaggal jól összekeverjük és megsózzuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és liszttel egyenletesen megszórjuk, majd megfordítjuk és a papírt eltávolítjuk. A tésztát a tökmagos masszával egyenletesen megkenjük úgy, hogy a felső szélét kb. 2 cm-es csíkban szabadon hagyjuk.

  4. Lépés 4

    A tésztát az alsó szélétől kezdve feltekerjük.

  5. Lépés 5

    A feltekert tésztát hosszában két darabra vágjuk. Mindkét darabot megfonjuk.

  6. Lépés 6

    A középső sínen kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Okos ötlet: A tölteléket ízlés szerint tejföl és zöld vagy piros pesto keverékéből is elkészíthetjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!