![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2016/09/PizzaStriezel_KuerbiskernTopfen_120dpi-1420x600.jpg)
Pizzafonatok tökmaggal
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 2 pizzafonathoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- Alternatíva: Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
- 125 g túró
- 4 ek. tökmagolaj
- 3-4 ek. tökmag pirítva
- só őrölve
Ezzel készítsd:
![Friss tönkölyös pizzatészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_Pizza_Dinkel1-224x640.png)
Ezzel is elkészítheted
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2016/09/AS_TopfenKuerbisStritzel_120dpi-897x505.jpg)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót tökmagolajjal és tökmaggal jól összekeverjük és megsózzuk.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A tésztát a tökmagos masszával egyenletesen megkenjük úgy, hogy a felső szélét kb. 2 cm-es csíkban szabadon hagyjuk.
-
Lépés 4
A tésztát az alsó szélétől kezdve feltekerjük.
-
Lépés 5
A feltekert tésztát hosszában két darabra vágjuk és fonatot készítünk belőlük.
-
Lépés 6
A fonatokat a sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
A tölteléket ízlés szerint krémsajt és zöld pesto keverékéből is elkészíthetjük.