Körtés párna

  • 20 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 25 – 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 15 párnához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt közvetlenül sütőlapra tekerjük ki. Vágjuk fel 8 x 8 cm-es négyzetekre. Felvert tojással kenjük meg és villával szúrjuk meg a négyzetek közepét. (A széleket ne, mert akkor nem jön fel a tészta!)

  3. Lépés 3

    A töltelékhez a mézet, mogyorót és fahéjat keverjük össze.

  4. Lépés 4

    A körtéket felezzük meg, a magházát vegyük ki, hosszában vékonyan szeleteljük, úgy, hogy a tetejénél ne válasszuk szét.

  5. Lépés 5

    Minden négyzetre kanalazzunk 1 ek. tölteléket, és mindegyikre fektessünk egy fél körtét.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben a középső sínen kb. 20 perc alatt süssük aranysárgára és azonnal tálaljuk.

Tipp

Tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!