Quiche édesköménnyel és paradicsommal

Egy igazi különlegesség az édesköménynek köszönhetően ez a quiche, amit paradicsommal tettünk még izgalmasabbá. Nyűgözd le vele szeretteidet.

  • kb. 20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 quiche-hez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220%&-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejszínt a tejföllel és a tojásokkal jól összekeverjük. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe. A széleket kb. 2 cm szélességben visszahajtuk és egy kis keretet készítünk. A tészta alját villával megszurkáljuk.

  4. Lépés 4

    Az édesköményt és a paradicsomot a leveles tésztára tesszük és ráüntjük a tejfölös krémet. Végül megszórjuk kakukkfűvel.

  5. Lépés 5

    A quiche-t sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ha valaki nem szereti az édesköményt, akkor helyettesítheti 100g paradicsommal. Vagy más zöldséget is adhatunk hozzá például paprikát.

 

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!