Körtés rétes

Körtés rétes

  • 35 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 40 - 45 perc

Hozzávalók Hozzávalók 2 rúd réteshez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A körtét a mazsolával, kristálycukorral, citromlével, felkockázott zsemlével és egy csipet fahéjjal keverjük össze, és negyed óráig hagyjuk állni.

  3. Lépés 3

    A tésztára halmozzuk rá a tölteléket. A rétest konyharuha segítségével tekerjük fel, és varrattal lefelé helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.

  4. Lépés 4

    A rétest olvasztott vajjal kenjük meg, és kb. 30 perc alatt süssük készre.

  5. Lépés 5

    Fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp

Mazsola helyett vagy mellé aprított diót is tehetünk, ami remekül passzol a körte ízéhez.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!