Répás ricottás pizza

  • kb. 12 perc
  • 210°C
  • 190°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

A ricotta krémhez:

  • 300 g ricotta
  • 1 csokor friss petrezselyem aprítva
  • 1 gerezd fokhagyma aprítva
  • Só és bors

A feltéthez:

  • 200 g répa megtisztítva, csíkokra vágva
  • 1 csokor friss petrezselyem aprítva
  • 1 citrom kifacsarva
  • olíva olaj
  • Só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát kitekerjük, egy tepsire helyezzük és kb. 12 perc alatt megsütjük.

  3. Lépés 3

    A ricottát, a petrezselymet, a fokhagymát sóval, borssal fűszerezzük és jól összekeverjük. Megkenjük vele a megsült pizzatésztát.

  4. Lépés 4

    A répát és a petrezselymet a citrom levével és az olíva olajjal összekeverjük és fűszerezzük, majd megszórjuk vele a pizzát.

Tipp

Okos ötlet: Ez az étel akár hidegen fogyasztva is finom.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!