Lazacos-spenótos táska

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 12 – 15 perc
  • 210° C
  • 190 ° C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 8 táskához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1 ek olívaolaj
  • 200 g füstölt lazac kis kockákra vágva
  • 250 g spenótlevél
  • 1 fej hagyma finomra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma aprítva
  • Só, bors
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt, és vágjuk 8 négyszögre. (kb. 12x10 cm)

  3. Lépés 3

    A hagymát olajon pirítsuk meg, a fokhagymát és a spenótot adjuk hozzá, és sóval, borssal fűszerezzük, majd a masszát hagyjuk hűlni.

  4. Lépés 4

    Adjuk hozzá a füstölt lazacot és az egészet keverjük jól össze.

  5. Lépés 5

    1 evőkanál tölteléket rakjunk a négyzetek közepére. A tészta széleit kenjük meg a felvert tojással, átlóban hajtsuk össze, és a széleit jól nyomkodjuk le.

  6. Lépés 6

    A táskákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kenjük meg a felvert tojással.

  7. Lépés 7

    A táskákat előmelegített sütőben a középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

A lazac miatt fogyasszuk el még frissen, ne tároljuk sokáig, nehogy megromoljon!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!