Lazacos-spenótos táska
- 12 – 15 perc
- 210° C
- 190 ° C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 8 táskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 ek olívaolaj
- 200 g füstölt lazac kis kockákra vágva
- 250 g spenótlevél
- 1 fej hagyma finomra vágva
- 1 gerezd fokhagyma aprítva
- Só, bors
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt, és vágjuk 8 négyszögre. (kb. 12x10 cm)
-
Lépés 3
A hagymát olajon pirítsuk meg, a fokhagymát és a spenótot adjuk hozzá, és sóval, borssal fűszerezzük, majd a masszát hagyjuk hűlni.
-
Lépés 4
Adjuk hozzá a füstölt lazacot és az egészet keverjük jól össze.
-
Lépés 5
1 evőkanál tölteléket rakjunk a négyzetek közepére. A tészta széleit kenjük meg a felvert tojással, átlóban hajtsuk össze, és a széleit jól nyomkodjuk le.
-
Lépés 6
A táskákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kenjük meg a felvert tojással.
-
Lépés 7
A táskákat előmelegített sütőben a középső sínen kb. 15 perc alatt süssük aranysárgára.
A lazac miatt fogyasszuk el még frissen, ne tároljuk sokáig, nehogy megromoljon!