Ricottás torta friss eperrel

Ricottás torta friss eperrel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 45 perc
  • 180° C
  • 160° C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 tortaformához:

A gyümölcsös feltéthez:

  • 250 g eper
  • 50 g porcukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A formát kikenjük, a tésztát kitekerjük és a sütőpapírt eltávolítjuk. A tésztát a formába helyezzük (sütőpapírral együtt is tehetjük a formába, így megspóroljuk a forma kikenését). A tésztát a formához igazítjuk.

  3. Lépés 3

    A ricottát a tojással simára keverjük és a cukrot folyamatos keverés mellett bedolgozzuk a masszába és a formába öntjük.

  4. Lépés 4

    A legalsó sínen 180° C-on kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Lépés 5

    Az eper felét a porcukorral pürésítjük és a kihűlt tortára öntjük. A maradék gyümölccsel és a citromfűvel díszítjük.

Tipp

A gyümölcsöt idény és ízlés szerint variálhatjuk az alap mindig a ricottás massza. Készíthetjük akár sárgabarackkal, cseresznyével, őszibarackkal, ribizlivel vagy málnával. Ha van esetleg maradék friss sajtunk, vagy túrónk esetleg tejfölünk, hozzákeverhetjük a ricottához.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!