Lazacos – spenótos táskák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 12-15 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 15-20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 10 táskához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1 ek olívaolaj
  • 200 g füstölt lazac kis kockákra vágva
  • 250 g spenót (fagyasztott)
  • 1 fej hagyma finomra aprítva
  • 1 gerezd fokhagyma aprítva
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, vágjuk 8 négyszögre (kb. 12 x 10 cm).

  3. Lépés 3

    A hagymát forró olajon pirítsuk meg, a fokhagymát és a kiolvasztott spenótot adjuk hozzá, sóval és borssal fűszerezzük. A masszát hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    Adjuk hozzá a füstölt lazacot, és az egészet keverjük össze.

  5. Lépés 5

    A tészta négyszögek közepére tegyünk 1-1 evőkanál tölteléket, a széleket kenjük meg felvert tojással, a tésztát hajtsuk félbe, a széleket jól nyomjuk össze.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen, kb. 12-15 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.

Tipp

Friss joghurtos salátát kínáljunk hozzá!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!