citrusos-vaníliás tortácskák

Citrusos-vaníliás tortácskák

naranccsal és grapefruittal
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 10-12 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc + 2 óra hűtés

Hozzávalók 8 tortácskához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
  • 500 g szárított hüvelyesek (lencse vagy bab) a vaksütéshez
  • 1 vaníliarúd félbevágva, kikaparva
  • 60 g cukor
  • 10 g pudingpor
  • 2 lap zselatin
  • 250 ml habtejszín
  • 1 szeletelt narancs
  • 1 szeletelt grapefruit
  • 25 g fehércsokis tortabevonó reszelve
  • 25 g étcsokoládé (tortabevonó) reszelve
citrusos-vaníliás tortácskák

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát lisztezett munkalapon 2 mm vastagságúra nyújtjuk, köröket szaggatunk ki belőle, majd a kb. ø 10 cm muffin formákat kibéleljük a tésztákkal. A tésztákat villával többször megszurkáljuk. A hüvelyeseket a sütőpapírral lefedett tésztákra szórjuk és kb. 10-12 perc alatt a legalsó sínen vakon sütjük. Kivesszük a sütőből, a hüvelyeseket eltávolítjuk és a tésztát hűlni hagyjuk.

  3. Lépés 3

    100 ml tejet a vaníliarúd belsejével és a cukorral összekeverjük, majd felforraljuk. A pudingport a maradék hideg tejjel simára keverjük, majd a forró tejhez keverjük és egy kis ideig főzzük.

  4. Lépés 4

    A zselatint pár percig hideg vízben áztatjuk, jól kinyomkodjuk és a pudingos krémbe keverjük. Hagyjuk kihűlni, majd a felvert habtejszínt a pudinghoz keverjük.

  5. Lépés 5

    A pudingot a tésztákra öntjük és a hűtőbe tesszük körülbelül 2 órára. Citrusfélékkel és reszelt csokidarabokkal díszítjük.

Tipp

Mielőtt a pudingot a tésztákra öntenénk, kenjük meg egy kis olvasztott vajjal, így marad sokáig puha a tészta.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!