Leveles tészta fánk füstölt pisztránggal és snidlinggel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 15-20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 15 fánkhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez minden hozzávalót jól keverjünk össze, és tegyük félre.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsire tekerjük ki, és pogácsaszaggatóval szúrjunk ki mindkettőből 15 db 8 cm átmérőjű kört.

  4. Lépés 4

    A kiszaggatott tésztát kenjük meg tojásfehérjével. A tölteléket halmozzuk a körök közepére. A maradék tésztát helyezzük a töltelékre, és a széleket jól nyomjuk össze. Villával nyomkodjuk meg körben a széleket.

  5. Lépés 5

    A kis fánkokat díszítsük a maradék tésztával.

  6. Lépés 6

    Tojássárgával kenjük meg, és előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Kínálhatjuk előételként , uzsonnára vagy partifalatkaként!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!