Sütőtökös pite
Pikáns

Sütőtökös pite

Nem kell mindig sütőtökkrémlevest készíteni a kedvenc őszi zöldségünkből. A sütőtök sokféleképpen feldolgozható, pikáns pite is készíthető belőle. A recepthez csak néhány hozzávalóra van szükség, és kész is a vacsora.

  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 pitéhez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A reszelt tököt 2 tojássárgájával, 1 tojásfehérjével, a fűszerekkel és a krémsajttal összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe és villával megszurkáljuk.

  4. Lépés 4

    A tökös keveréket a tésztára kenjük, majd kitekerjük a másik tésztát is, és a keverékre tesszük. A tészta széleit erősen összenyomkodjuk, majd a maradék tojássárgájával megkenjük. A tetejét megszórjuk tökmaggal.

  5. Lépés 5

    A pitét az előmelegített sütő alsó sínén kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük.

Tipp

Tökmag helyett szezámmagot vagy napraforgómagot is használhatunk a szóráshoz.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!