pikáns rétes chili con carne-val

Pikáns rétes

chili con carne-val

Emelje fel a kezét, aki szereti a pikáns, viszonylag gyorsan összedobható, látványos és laktató főételeket! Próbáld ki ezt a finom pikáns rétest chili con carne-val. A legtöbb hozzávaló valószínűleg amúgy is a kamrád mélyén lapul.

  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 45 perc

Hozzávalók 1 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 200 g darálthús
  • 1 chili paprika apróra vágva
  • 2 ek. olívaolaj
  • 200 ml paradicsomszósz
  • 50 g kukorica
  • 50 g vörösbab
  • 150 g főtt rizs
  • kevés cheddar sajt reszelve
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    Egy serpenyőben az olívaolajon megsütjük a darált húst, és sóval, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, a kukoricát és a vörösbabot, és további 15 percig sütjük. Szűrjük át egy apró lyukú szűrőn (hogy a szószt egy tálba lecsöpögtessük), majd hagyjuk hűlni 30 percig.

  2. Lépés 2

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A chili con carne-t a rizzsel összekeverjük és a tésztán egyenletesen eloszlatjuk úgy, hogy körbe a szélén körülbelül 4 cm-es sávot üresen hagyunk. A szélét a lecsöpögtetett szósszal megkenjük.

  4. Lépés 4

    A tészta széleit minden oldalról felhajtjuk és a szósszal újra megkenjük, majd a tésztát alulról kezdve felcsavarjuk.

  5. Lépés 5

    A rétest újra megkenjük a szósszal és a tetejére cheddar sajtot szórunk.

  6. Lépés 6

    A réteseket a sütő alsó sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!