
Leveles tészta kagylók
Gyors partifalatkákat keresel? Akkor megtaláltad a legtutibb receptet! Füstölt lazacos és krémsajtos töltelékkel töltött leveles tészta kagylók! Ezek a csinos kagylók igazán szemet gyönyörködtetőek bármelyik büféasztalon. Tökéletesek a következő kerti partidra, hangulatos grillezésre vagy ünnepi alkalomra.
- kb. 15 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 15 leveles tészta kagylóhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 300 g
- 200 g krémsajt
- 30 g tejszínes torma
- 1/2 csokor finomra vágott kapor
- 100 g füstölt lazac vagy lazacpisztráng finomra vágva
- 125 g lecsepegtetett mini mozzarella golyók
- 1 tojássárgája a kenéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 15 kört (ø 7 cm) szaggatunk ki egy pogácsaszagattóval.
-
Lépés 3
A tészta egyik oldalát körülbelül 1 cm szélesen hajtsuk be, majd a tésztát többször enyhén nyomkodjuk meg sugárirányban a kés hátoldalával, hogy kagylómintát kapjunk. A tésztafelületet megkenjük tojássárgájával.
-
Lépés 4
A kagylókat az előmelegített sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 5
A töltelékhez keverjük össze a krémsajtot a tejszínes tormával és a kaporral. Keverjük hozzá a füstölt halat.
-
Lépés 6
A kagylókat bevágjuk vízszintesen a félig lekerekített oldal mentén és mindegyiket megtöltjük 1 evőkanál töltelékkel. Mindegyikbe egy mozzarellagolyót helyezünk gyöngyként.
Sütés előtt kenjük meg a maradék tésztát a maradék tojássárgájával, és ha szeretnéd, megszórhatod reszelt sajttal vagy magokkal.