őszibarackos-mandulás galette

Őszibarackos-mandulás galette

  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 galette-hez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tojásfehérjét és a vaníliás cukrot krémesre keverjük, majd hozzáöntünk 120 g mandulaforgácsot.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, és villával néhányszor megszurkáljuk. A mandulaforgácsos habot a tésztán egyenletesen elterítjük, körülbelül 5-5 cm széles csíkot szabadon hagyva a széleken.

  4. Lépés 4

    A barackszeleteket dekoratív módon elrendezzük a galette-en, és a széleket visszahajtjuk.

  5. Lépés 5

    A tésztát megkenjük tojássárgájával, és megszórjuk a maradék mandulaforgáccsal. A galette-et a sütő alsó sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Barack helyett használhatunk más csonthéjas gyümölcsöt is.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!