Leveles tészta kiflik sajttal és csatnival
0 Bewertungen
![](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2022/02/vegetarianus-95x95.png)
- kb. 10 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 10 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 10 kiflihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 1 cs. Camembert durvára aprítva
- 1 üveg csatni sárgabarack vagy szilva
- 1 tojás
Ezzel készítsd:
![Friss leveles tészta](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_gross_380x1090_HU_BT-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A leveles tésztát vágjuk fel egyenlő nagyságú háromszögekre, a széleken leeső két darabot egymás mellé helyezve szintén háromszöget kapunk.
-
Lépés 3
A háromszögek aljára tegyünk egy teáskanál csatnit és néhány darabka sajtot.
-
Lépés 4
A tésztát tekerjük fel , formázzuk kifli alakúra, felvert tojással kenjük meg, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, és előmelegített sütőben süsse szép aranybarnára.
Tipp
Csatni helyett használhatunk áfonyalekvárt is.