Édes

Szív nyalókák leveles tésztából

  • 15-20 perc
  • 210°C
  • 190°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 210°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy tepsibe és két szív alakú formával (kb. Ø 8 cm és Ø 5 cm) szorosan kiszaggatjuk.

  3. Lépés 3

    A tésztaszívek felét vékonyan megkenjük tojással. A közepükre 1 tk. málnalekvárt teszünk úgy, hogy a szélén 0,5cm-t szabadon hagyunk. Rátesszük az üresen hagyott egyforma nagyságú szíveket és a szélüket villával óvatosan megnyomkodjuk.

  4. Lépés 4

    A szíveket tojással megkenjük és ízlés szerint megszórjuk őket, kókuszreszelékkel, mandulaforgáccsal vagy aprított pisztáciával.

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén 15-20 perc alatt megsütjük.

Tipp

Nyalóka formát úgy kapunk, ha sütés előtt az összeillesztett szívek közé sütés álló pálcikát szúrunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!