Ratatouille táskák vajas leveles tésztából

Ratatouille táskák vajas leveles tésztából

  • 30 – 35 perc
  • 190° C
  • 170 ° C
  • kb. 20 – 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 12 táskához:

  • 2 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 1 ek Olaj
  • 1 pirospaprika kis kockákra vágva
  • 1 sárga paprika kis kockákra vágva
  • 1 cukkini kis kockákra vágva
  • 200 g friss paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Néhány friss kakukkfűlevél
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát forró olajon pirítsuk meg. A felkockázott paprikát és cukkinit adjuk hozzá, és pirítsuk tovább.

  3. Lépés 3

    A kockákra vágott paradicsomot, fokhagymát és kakukkfüvet adjuk hozzá, addig főzzük, amíg a leve elpárolog. Sóval és borssal fűszerezzük és a masszát hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    A vajas leveles tésztát sütőpaprírral együtt tekerjük ki a sütőlapra és vágjuk 12x12 cm-es négyzetekre.

  5. Lépés 5

    Minden tészta közepére tegyünk 1 evőkanál tölteléket. A széleket kenjük meg tojással, hajtsuk össze, és a széleket könnyedén nyomkodjuk össze. A maradék tésztával díszítsük a táskákat, és még egyszer kenjük át felvert tojással.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen 30-35 percig süssük, amíg a tészta aranybarna nem lesz.

Tipp

Cukkini helyett próbáljuk ki padlizsánnal, vagy variáljuk a zöldségeket ízlése szerint.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!