elzászi pizzakoszorú

Elzászi pizzakoszorú

Kicsit eltérőbb, mint a hagyományos pizza. Elképesztően mutatós, koszorú formában készül, és tökéletes előétel vendégeidnek, vagy egyszerű vacsora a családnak egy hosszú nap végén.

  • kb. 30 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 koszorúhoz:

elzászi pizzakoszorú

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190° C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a sütőlapra helyezzük. A krémsajtot megszórjuk ízlés szerint borssal, majd a tésztára kenjük, a tetejét 2 cm széles csíkban szabadon hagyva. Szórjuk a hagymát és a szalonnát a krémsajtra.

  3. Lépés 3

    A tésztát alulról feltekerjük, és a végét jól összetapasztjuk. A tekercs két végét összehozzuk, így formázunk kört.

  4. Lépés 4

    A tésztát 2 cm-ként körülbelül 4 cm mélyen bevágjuk, majd 90 fokkal kiforgatjuk a tésztadarabokat.

  5. Lépés 5

    A pizzakoszorút a sütő alsó sínén kb. 25 perc alatt ropogósra sütjük.

Tipp

Tálaljuk metélőhagymával és petrezselyemmel fűszerezett tejfölös mártogatóssal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!