Leveles tészta tekercs pulykahúsos – banános töltelékkel
- 30 perc
- 220 °C
- 200 °C
- kb. 35 perc
Hozzávalók Hozzávalók 10 tekercshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 500 g pulykahús vékony csíkokra vágva
- 2 banán szeletelve
- 2 újhagyma felkarikázva
- 3 ek olaj
- 280 g kukoricakonzerv
- 1/2 köteg petrezselyemzöld aprítva
- 2 ek szójaszósz
- 1 citrom leve
- 2 ek cherry
- 30 g Kókuszreszelék
- Só, citrombors ízlés szerint
- 1 tojás

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A pulykahúst forró olajon pirítsuk meg. A hagymát, banánt és lecsepegtetett kukoricát adjuk hozzá, és rövid ideig együtt pároljuk.
-
Lépés 3
A petrezselymet és kókuszreszeléket is adjuk hozzá, és szójaszósszal, citromlével, cherryvel, sóval és citromborssal ízesítsük pikánsra. Hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 4
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki közvetlenül a tepsire.
-
Lépés 5
A tésztát vágjuk 4 cm széles, 10 cm hosszú csíkokra, felvert tojással kenjük meg, és a tölteléket helyezzük a tésztacsík alsó részére. Tekerjük fel a csíkokat, még egyszer kenjük meg tojással, és villával szurkáljuk meg.
-
Lépés 6
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 30 perc alatt süssük aranysárgára.
Pulykahús helyett használhatunk csirkehúst is, akkor egy kicsit könnyedebb ételt kapunk!