Holland almatorta

Holland almatorta

  • kb. 30 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 kis almatortához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 170°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss linzertésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki és a sütőformát béleljük ki a linzertésztával, úgy, hogy a széleken 2 cm-es peremet kapjunk.

  3. Lépés 3

    Az almát locsoljuk meg a citrom levével. A cukrot, vaníliás pudingport és fahéjat keverjük össze, és adjuk hozzá a megmosott mazsolát is. Az almát is adjuk hozzá óvatosan.

  4. Lépés 4

    Az almás masszát halmozzuk a tésztára, és kicsit nyomjuk le. A maradék tésztából készítsünk rácsot a töltelékre.

  5. Lépés 5

    A rácsot felvert tojással kenjük meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 30 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Miután megsült a süteményünk, a formában hagyjuk kihűlni, és utána óvatosan emeljük ki, és szeletekre vágva tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!