Magvas karácsonyfa leveles tésztából
A magvas karácsonyfa leveles tésztából igazi ünnepi asztaldísz: mutatós, mégis pillanatok alatt elkészíthető sós finomság. A ropogós tésztát karácsonyi fűzserekkel és lekvárral teheted még különlegesebbé, az ikonikus „karácsonyfa” forma pedig garantáltan az ünnepi asztal középpontja lesz. Ideális vendégváró falat, amely nemcsak szépen mutat az asztalon, de mindenki szívesen csipeget majd belőle. Tökéletes választás karácsonyi bulikra, családi összejövetelekre és szilveszterre is. Kellemes ünnepeket és fannytasztikus ízekben gazdag, meghitt pillanatokat kívánunk!
- 25 - 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók:
- 2 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 200 g vörösáfonya lekvár
- 1 ek. karácsonyi fűszerkeverék (pl. kardamon, fahéj...)
- 1 tojás a kenéshez
- olvasztott csokoládé
- Diófélék és szárított gyümölcsök
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Az első tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és megkenjük a lekvárral. Rátesszük a második tésztát.
-
Lépés 3
Egy éles késsel fa alakúra vágjuk. Az oldalaknál 2 cm mélyen bevágjuk, ezek lesznek az ágak. Az ágakat megcsavarjuk és végül az egészet tojással megkenjük.
-
Lépés 4
A tészta maradékokat szintén megkenjük tojással.
-
Lépés 5
A sütő középső sínén 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Végül olvasztott csokit csorgatunk rá és megszórjuk a diófélékkel, szárított gyümölcsökkel.
A karácsonyfát mogyorókrémmel vagy más ízű lekvárral is elkészíthetjük.