lazacfilé leveles tésztában

Lazacfilé leveles tésztában

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés
  • 30 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
  • 420 g lazacfilé bőr nélkül, negyedelve
  • 60 g friss spenótlevél
  • 1/2 frissen csavart citromlé
  • 2 ek. vaj
  • 2 friss medvehagyma finomra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 doboz tejszín
  • 3 ek. zsemlemorzsa
  • őrölt só és bors
  • 1 felvert tojás a kenéshez
  • Tökmag a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A spenótos töltelékhez a vajat felolvasztjuk, a medvehagymát áttetszőre dinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát és a spenótleveleket és rövid ideig pirítjuk. Felöltjük egy kevés tejszínnel, sóval és borssal ízesítjük. Hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és negyedekre vágjuk. Minden negyed közepére zsemlemorzsát szórunk és kevés spenótos tölteléket kenünk rá.

  4. Lépés 4

    A lazacfilét a tészta közepére tesszük, meglocsoljuk citromlével, sózzuk, borsozzuk és még egy kevés spenótos tölteléket kenünk rá. A másik három tésztát is hasonlóan megtöltjük. Óvatosan összetekerjük a tésztákat, így 4 töltött tészta jön létre.

  5. Lépés 5

    A gombócokat megkenjük a felvert tojással és megszórjuk tökmaggal.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben a középső sínen körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!