kókuszos-mangós torta

Thai kókuszos-mangós torta

Friss, gyümölcsös és finom! Igazi nyári élvezet, édes és különleges.

  • 40-45 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 20 perc + 2 óra pihentetési idő a hűtőben

Hozzávalók 1 tortához (ø 26cm):

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 450 g érett mangópép (felolvadva a fagyasztóból vagy frissen)
  • 300 ml kókusztej
  • 60 g pálmacukor vagy nádcukor
  • 15 g Agartine (agar agar)
  • kevés margarin a kenéshez
  • kb. 400 g szárított hüvelyesek (lencse vagy bab) a vaksütéshez
  • 1 mangó a díszítéshez hámozva, vékonyra szeletelve
  • 2 ek. kókuszchips

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük. A tortaformát margarinnal kikenjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a formába tesszük. A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk és a tészta alját villával megszurkáljuk.

  3. Lépés 3

    A tésztára sütőpapírt helyezünk, majd rászórjuk a hüvelyeseket a vaksütéshez. A tortát a sütő legalsó sínén kb. 40-45 perc alatt aranybarnára sütjük.

  4. Lépés 4

    A tortát a sütőből kivesszük, leöntjük róla a hüvelyesek és hagyjuk kihűlni.

  5. Lépés 5

    A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A mangópürét a kókusztejjel és a cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a zselatint. Ezt a masszát felforraljuk, majd kevergetés mellett további 2 percig főzzük.

  6. Lépés 6

    Vegyük le a tűzről a masszát és öntsük a megsült tésztára. Legalább 2 órán keresztül hagyjuk pihenni a hűtőben.

  7. Lépés 7

    Tálalás előtt díszítsük a tortát mangó-szeletekkel és szórjunk rá kókuszchipset.

Tipp

Az ízek akkor érnek igazán össze, ha tálalás előtt egy nappal készíted el.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!