Mákvirág kalács

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
3 Bewertungen
  • 30 - 35 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 kalácshoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire.

  3. Lépés 3

    A tésztát locsoljuk meg az olvasztott vajjal, szórjuk rá a mákos-porcukros keveréket, hintsük rá a vaníliás cukrot, majd reszeljük rá a citromhéjat.

  4. Lépés 4

    A töltelékkel megszórt tésztát tekerjük fel, majd hajtsuk koszorúba, a végeit illesszük össze és igazítsuk szép kerekre.

  5. Lépés 5

    A kalácsot éles késsel metsszük be, majd a bemetszett szeleteket fordítsuk félre, fektessuk lapjára.

  6. Lépés 6

    10 percig pihentessük szobahőmérsékleten, majd kenjük meg tojássárgájával.

  7. Lépés 7

    A kalácsot tegyük előmelegített sütőbe, és kb. 30 perc alatt süssük szép pirosra.

Tipp

Kínáljunk hozzá vajat és eperdzsemet!

A receptet Zsók Gézáné, Éva küldte be. Köszönjük szépen a kreatív receptet!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!