spenótos táskák

Mediterrán spenótos táskák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Finom és egészséges, vegán harapnivalók, amiket magaddal vihetsz a munkába, vagy elcsomagolhatod a gyerekeknek az iskolába.

  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 6 táskához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
  • 1 kis lilahagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 ek. olívaolaj
  • 250 g friss spenótlevél vagy felengedett fagyasztott spenót
  • 25 g aszalt zöldség (pl. paradicsom vagy paprika) csíkokra vágva (a pácolajat megtartjuk)
  • 50 g vegán sajt reszelve
  • 15 g mandulaforgács a szóráshoz
  • őrölt só és bors
spenótos táskák

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát és a fokhagymát egy kevés olajon megdinszteljük, majd összekeverjük a spenóttal és az aszalt zöldséggel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és hat egyenlő téglalapra vágjuk.

  4. Lépés 4

    A tésztadarabokon eloszlatjuk a spenótos keveréket, majd megszórjuk vegán sajttal. A tésztát átlósan félbehajtjuk, hogy háromszöget kapjunk. Az oldalait jól lenyomkodjuk, megkenjük olajjal és megszórjuk mandulával.

  5. Lépés 5

    A spenótos táskákat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ez a recept vendégvárónak is tökéletes, csak két- vagy háromszoros mennyiséget süssünk belőle.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!