Gombás torta

Sonkás gombás torta

  • 35 – 40 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 30 cm-es tortaformához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az étolajat forrósítsuk fel és az apróra vágott újhagymát a gombával együtt süssük át. Adjuk hozzá a sonkát és paradicsomot, és rövid ideig pároljuk. Sóval, borssal, szerecsendióval, köménnyel és majorannával fűszerezze.

  3. Lépés 3

    Helyezzük a sütőpapírral együtt kitekerttésztát kb. 30 cm átmérőjű formába, a szélekből formázzunk kb. 2 cm magas keretet. A kész masszát helyezzük a tésztára.

  4. Lépés 4

    A tojássárgáját a tejszínnel, reszelt sajttal keverjük össze, sóval, borssal fűszerezzük, és öntsük a masszára. A tetejére csíkokra vágott tésztából készítsünk rácsot, felvert tojással kenjük meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben az alsó sínen kb. 40 perc alatt süssük ropogósra!

Tipp

Sonka helyett pirított bacon szalonnával is elkészíthetjük, akkor egy kicsit füstösebb, intenzívebb ízt kapunk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!