Mediterrán táskák hússal, paradicsommal és olívával

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 12 táskához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az olívaolajat forrósítsuk fel, az aprított újhagymát futtassuk meg rajt. A húst adjuk hozzá, és takarék lángon pirítsuk. Adjuk hozzá a fokhagymát is, és rövid ideig pirítsuk együtt.

  3. Lépés 3

    A maradék hozzávalókat keverjük össze, sóval, borssal, cayennei borssal fűszerezzük, az aprított zöldfűszerekkel ízesítsük. A tölteléket hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsire tekerjük ki. A tésztát vágja 12 x 12 cm-es négyzetekre, a széleket felvert tojással kenjük meg.

  5. Lépés 5

    A tésztanégyzetek közepére tegyen 1-1 evőkanálnyi tölteléket, majd a tésztát mind a négy széléről hajtsuk középre - a tetejét tojással kenjük meg, és a tésztamaradékból vágott kis darabokkal fedjük le.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen, kb. 15 percig süssük, amíg a tészta aranybarna nem lesz.

Tipp

A táskák mellé olívabogyót, rukkolát és sajtot kínáljunk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!