Túrós áfonyás rétes

Túrós áfonyás rétes

  • 25 – 30 perc
  • 220° C
  • 200° C
  • kb. 40 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
  • 250 g 20%-os túró
  • 20 g Vaj
  • 80 g porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 tk vaníliáscukor
  • 1 citrom héja reszelve
  • 1 csipet
  • 1 tojás a kenéshez
  • A töltelékhez:

    • 120 g áfonya
    • 30 g víz
    • 20 g zsemlemorzsa
    • 20 g porcukor
    • 1 tk kukoricakeményítő
    • Fél citrom leve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220 ° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az áfonyát vízzel, porcukorral, zsemlemorzsával és citromlével keverjük össze. Végül adjuk hozzá a kukoricakeményítőt, és keverjük át újból. Kb. 10 percig hagyjuk pihenni.

  3. Lépés 3

    A túrót, porcukrot, kukoricakeményítőt, tojássárgáját, vaníliáscukrot, citromhéjat és a sót főzőkanállal keverjük össze. Végül óvatosan adjuk hozzá az olvasztott vajat, majd az egészet keverjük össze.

  4. Lépés 4

    A vajas leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és az áfonyás-tölteléket habzsák segítségével egy csíkban vigyük fel a tészta közepére. Az áfonyás töltelék mellé mindkét oldalra vigyük fel a túrós tölteléket.

  5. Lépés 5

    A tészta széleit kenjü meg a felvert tojással, és mindkét oldalról hajtsuk a töltelékre, hogy a két lap kb. 2 cm-es fedésben legyen. Még egyszer kenjük meg a felvert tojással.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 25 - 30 percig süssük, amíg a tészta aranysárga nem lesz.

Tipp

Ha nincsen habzsákunk, egy nejlon zacskóból is készíthetünk gyorsan. Csak figyeljünk a lyuk nagyságára, amelyet a zacskó sarkán kivágunk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!