Királyné pástétom

Királyné pástétom

  • 15-20 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 250 g csirkemell vékonyra szeletelve
  • 1 újhagyma felkarikázva
  • 1 gerezd fokhagyma aprítva
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek Vaj
  • 250 g gomba apróra vágva
  • 2 sárgarépa feldarabolva
  • 15 g liszt
  • 125 ml erőleves
  • 2 ek krémtejszín
  • Fél citrom leve
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és szaggasson belőle 8 db 8 cm átmérőjű kört. Fektessük sütőpapírra, és tojással kenjük meg.

  3. Lépés 3

    4 tallérból 5 cm átmérőjű szaggatóval szúrjunk ki kisebb köröket, hogy karikákat kapjunk. Ezeket a karikákat helyezzük az előzőleg kiszaggatott körökre, még egyszer kenjük meg tojással, és 10 percre tegyük hűvös helyre.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben középső sínen 15 - 20 perc alatt süssük aranysárgára.

  5. Lépés 5

    Időközben forrósítsuk fel az olívaolajat, a hagymát és fokhagymát rövid ideig pirítsuk, adjuk hozzá a zöldségeket és a húst, és süssük meg. Tegyük félre.

  6. Lépés 6

    A gombát vajon pároljuk meg, keverjük hozzá a lisztet, majd az erőlevest és a krémtejszínt hozzáadva főzzük fel. Sóval, borssal és citromlével ízesítsük. Adjuk hozzá a húst, és még egyszer főzzük fel.

  7. Lépés 7

    A kis tallérokat kicsit melegítsük a sütőben. Tegyük tányérra, a ragut töltsük bele és rögtön tálaljuk.

Tipp

A klasszikus recept szerint borjúhússal és csirkehússal készül az étel. Tenger gyümölcseivel, vagy hallal elkészítve is csábító ízélményben lesz részünk. Könnyű előételként, délutáni harapnivalóként vagy party-falatként is megállja a helyét.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!