
Medvehagymás Ferdinánd-tekercsek

Garantáltan imádni fogod ezt az egyszerű és kreatív receptünket, a finom medvehagymás Ferdinánd-tekercseket. Itt a finom vajas élesztős leveles tésztánk találkozik a pikáns medvehagymával – egy abszolút ínycsiklandó kombináció. Ezek az ízletes medvehagymás Ferdinánd-tekercsek 30 perc alatt elkészíthetők és 20 perc alatt ropogósra sülnek – tökéletes tavaszi nassolnivaló bármilyen alkalomra!
- kb. 30 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók 10 Ferdinánd-tekercshez:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tészta 400 g
- 80 g friss medvehagyma megmosva, lecsepegtetve
- 80 ml olívaolaj
- 80 g reszelt parmezán
- 50 g Mandulaforgács
- 1 felvert tojás a kenéshez
- kevés szezámmag a szóráshoz
- frissen őrölt só és bors

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt felső/alsó fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A medvehagymát durvára vágjuk, majd az olívaolajjal, a parmezánnal és a mandulával pürésítjük, hogy sima pestot kapjunk. Sóval, borssal ízesítjük.
-
Lépés 3
A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, majd rákenjük a pestot, 1 cm-es szegélyt szabadon hagyva.
-
Lépés 4
A tésztát a hosszabbik oldalától kezdve szorosan feltekerjük, majd kb. 4 cm széles tekercsekre vágjuk. A tekercseket hosszirányban egy fakanál nyelével benyomjuk, majd a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
-
Lépés 5
A tekercseket megkenjük a felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.
-
Lépés 6
A tekercseket előmelegített sütőben a középső rácson kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 7
Tálalás előtt hagyjuk kihűlni.
A vajas élesztős leveles tészta helyett használhatod a 400 g-os pizzatésztánkat is.