Epres szeletek leveles tésztával

Mennyei epres szeletek joghurtos krémmel, ropogós leveles tésztán. Könnyen elkészíthető finomság, amivel bárkit könnyen levehetsz a lábáról. Készítsd el!

  • 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 2 szelethez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1 tojássárgája
  • 1 tk. tej
  • 4 ek. díszítő cukor
  • 125 g natúr joghurt
  • 125 g mascarpone
  • 2 ek. tojáslikőr
  • 60 g vaníliás cukor
  • 500 g eper felezve
  • 4 ek. eperlekvár
  • menta a díszítéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütésen 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük és széltében félbe vágjuk. A tészták sarkait 2 cm mélyen bevágjuk. A széleket kissé visszahajtuk úgy, hogy egy keretet képezzen. Az alját villával megszurkáljuk.

  3. Lépés 3

    A sárgáját és a tejet kikeverjük és ezzel megkenjük a széleket, majd megszórjuk a díszítő cukorral.

  4. Lépés 4

    A sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hűlni hagyjuk.

  5. Lépés 5

    A joghurtot, a mascarponet, a tojáslikőrt és a vaníliás cukrot simára keverjük.

  6. Lépés 6

    A krémet elosztjuk a két leveles tésztán és egyformán rárendezzük az eper szeleteket.

  7. Lépés 7

    Az eperlekvárral meglocsolva tálaljuk.

Tipp

Friss epret és más szezonális gyümölcsöt is használhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!