Medvehagymás rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 25 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1/2 kg friss medvehagyma aprítva
  • 15 dkg mozzarella vagy feta sajt
  • 5 dkg parmezán sajt reszelve
  • 3 ek tejszín
  • Só, bors, kevés cayenne-i bors
  • extra szűz olívaolaj
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss medvehagymát mossuk meg, csepegtessük le, vágjuk fel ujjnyi vastagságúra, olívaolajon futtassuk meg, hogy összeessen, és hűtsük ki.

  3. Lépés 3

    Fűszerezzük sóval, borssal, cayenne-i borssal, majd óvatosan keverjük össze a reszelt parmezánnal és tejszínnel.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük ki, a megpárolt medvehagymát helyezzük a tésztára, és szórjuk meg a kis darabokra aprított mozzarellával, vagy feta sajttal. Óvatosan tekerjük fel.

  5. Lépés 5

    Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg a felvert tojással, és előmelegített sütőben a középső sínen kb 25 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Készítsünk hozzá zöldfűszeres öntetet: 1 pohár tejfölt, 3 ek joghurtot, sót, borsot, fokhagymát, snidlinget, petrezselymet, kevés tárkonyt keverjünk össze, és ezzel tálaljuk a rétest.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!