medvehagymás táskák sonkával

Medvehagymás táskák sonkával

  • 20-25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
  • 250 g krémsajt
  • 1 csokor friss medvehagyma apróra vágva
  • 1 tojás a kenéshez sárgája és fehérje külön választva
  • 6 szelet sonka
  • 50 g tökmag apróra vágva
  • kevés őrölt bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A krémsajtot a fokhagymával és a tojássárgájával összekeverjük és borssal ízlés szerint ízesítjük.

  3. Lépés 3

    Minden egyes sonkaszeletre 1-2 evőkanálnyi tölteléket helyezünk, majd feltekerjük.

  4. Lépés 4

    A tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt, majd széltében vágjuk három téglalapra. A téglalapokat átlósan is vágjuk el, így kapunk 6 háromszöget.

  5. Lépés 5

    Vágjuk be a háromszögeket mindkét oldaltól a közepe felé indulva háromszor. Helyezzük a sonkatekercset a szélesebb oldalra, majd hajtsuk rá a bevágott oldalakat.

  6. Lépés 6

    Kenjük meg a tésztát tojásfehérjével és hintsük meg az apróra vágott tökmaggal.

  7. Lépés 7

    A medvehagymás táskákat a sütő középső sínén kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Medvehagyma helyett használhatunk más zöldfűszereket vagy zöldségeket is, például petrezselymet vagy metélőhagymát.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!