szilvás koppenhágai falatok

Szilvás “koppenhágai” falatok

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 15 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
  • 125 g túró
  • 50 g cukor
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 1 cs. vaníliacukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 tojás sárgája
  • 1 felvert tojás a kenéshez
  • 3 szilva kimagozva, nyolcadolva
  • 2 ek. Pisztácia apróra vágva
  • őrölt só
Ezzel is elkészítheted

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A túrót, a cukrot, a kukoricakeményítőt, a vaníliáscukrot, a citromlevet és a tojássárgáját egy csipet sóval elkeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük a tepsire, majd hosszában két, széltében három részre osztjuk úgy, hogy 12 négyzetet kapjunk. A tészta 2 egymással szemben lévő sarkát a szélétől kb. 5 mm-re bevágjuk, a tészta szélével párhuzamos irányba. A kivágott tésztasarkokat megkenjük egy kevés tojással, majd a tészta szemközti felére hajtjuk, és finoman összenyomjuk.

  4. Lépés 4

    A túrókeveréket a tészta közepére tesszük, majd mindegyikre egy szilvadarabot helyezünk. A tészta szélét megkenjük a tojással, és megszórjuk a pisztáciával.

  5. Lépés 5

    A sütő középső rácsán kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A szilvás koppenhágai falatka különösen finom langyosan fogyasztva, egy kis fahéjas cukorral a tetején.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!