meggyes-diós lepény

Meggyes-diós lepény

dióval
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Ez a meggyes-diós lepény a klasszikus torta kissé eltérő változata. Egyszerű, mégis tökéletes desszert különleges alkalmakra vagy meghitt délutánokra. Egy gombóc fagylalttal vagy tejszínhabbal tálalva ez a lepény ellenállhatatlan csemege a vendégek számára.

  • kb. 25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 meggyes-diós lepényhez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Egy forró, száraz serpenyőben olvasszunk fel 2 evőkanál barna cukrot 1 teáskanál vízzel, amíg aranybarna nem lesz. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, adjuk hozzá a diót, és keverjük el, amíg karamellizálódik. Terítsük szét egy sütőpapíron, és hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és megszórjuk a darált dióval. Hajtsuk be a tészta széleit kb. 3 cm-es körben és enyhén nyomkodjuk le. Keverjük össze a meggyet a narancshéjjal, és oszlassuk el a tésztán. Kenjük meg a széleket tojással, és szórjuk meg a maradék cukorral.

  4. Lépés 4

    A lepényt a sütő alsó sínén kb. 25 perc perc alatt aranybarnára sütjük. Ezután szórjuk meg a karamellizált dióval.

Tipp

A lepényt más gyümölcsökkel is elkészíthetjük, évszaktól és szezonalitástól függően.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!