pekándiós szeletek
Ropogós

Pekándiós szeletek

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
2 / 5
1 Bewertung

Szereted a pekándiót? Akkor ezt a receptet a ropogós pekándiós szeleteket biztosan imádni fogod! Vajas linzertésztánkból készítve igazán házias ízük lesz és remekül illenek a karácsonyi készülődéshez.

  • kb. 10 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A vajas linzertésztát 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőszekrényből és a sütőt légkeveréses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük.

  2. Lépés 2

    A vizet, mézet, cukrot, vajat és a sót egy lábasban felfőzzük. Hozzákeverjük a diót, majd hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tésztát kivesszük a csomagolásból és egy lisztezett felületen kb. 5-7 mm vastagságúra kinyújtjuk. A diós masszát egyenletesen eloszlatjuk a tésztán és kicsit rá is nyomkodjuk.

  4. Lépés 4

    Az előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd felvágjuk három- vagy négyszögekre.

  5. Lépés 5

    A csokoládés bevonót vízgőz felett felolvasztjuk. A diós háromszögeink 2 sarkát belemártjuk a felolvasztott csokoládéba.

Tipp

Pekándió helyett használhatunk diót is, hiszen az ízük hasonló!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!