Sajtos stangli

Sajtos stangli

  • 20 - 25 perc
  • 180° C
  • 170° C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270g
  • 25 g vajas
  • 30 g liszt
  • 175 ml erőleves
  • 100 g ízes sajt reszelve
  • 1/2 ek mustár
  • 1 tojássárgája a kenéshez
  • Bors őrölve
  • sajt reszelve a szóráshoz
  • szezám a szóráshoz
Sajtos stangli 2

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát kitekerjük és 4 azonons nagyságú négyszögre (kb. 12 x 20 cm) vágjuk.

  3. Lépés 3

    A vajat megolvasztjuk és lisztet hozzáadjuk. Kissé megprirítjuk, viszont nem hagyjuk megbarnulni. Az erőlevest lassan hozzáadjuk és a masszát simára keverjük. Alacsony lángon továbbfőzzük, amíg a rántás megvastagszik.

  4. Lépés 4

    A sajtot és a mustárt hozzáadjuk és borssal ízesítjük. Megvárjuk míg kihűl.

  5. Lépés 5

    Egy nyomózsák segítségével a tésztára nyomjuk hosszában.

  6. Lépés 6

    A tészták széleit tojássárgával megkenjük. Reszelt sajttal és szezámmal megszórjuk.

  7. Lépés 7

    Sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!