
Meggyes sajttorta

Imádni fogod ezt a sajttorta receptet… A ropogós alap, a friss krémsajtos töltelék és a lédús meggy igazi élvezetté teszi ezt a sajttortát. A friss omlós quiche tésztánk tökéletes alapot biztosít ehhez a finom meggyes sajttortához.
- kb. 50 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 30 perc
Hozzávalók 1 meggyes sajttortához:
- 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
- 350 g krémsajt
- 160 g puha vaj
- 200 g cukor
- 4 tojás
- 1 üveg meggybefőtt (levét félrerakva)
- 1 ek. kukoricakeményítő
- menta a díszítéshez
- szárított hüvelyesek a vaksütéshez

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát kitekerjük, lehúzzuk róla a sütőpapírt és egy kivajazott formába fektetjük (ø 26 cm). A lelógó tésztaszéleket visszahajtjuk. Egy sütőpapírt a tésztára helyezünk, ráöntjük a hüvelyest.
-
Lépés 3
A tortát az előmelegített sütő legalsó rácsán kb. 25 percig vakon sütjük. Kivesszük a formát a sütőből, eltávolítjuk belőle a hüvelyeseket és a sütőpapírt.
-
Lépés 4
A krémsajtot és 160 g cukrot habossá verjük, majd belekeverjük a tojásokat. A masszát az elősütött tésztára öntjük és a sütőben további 25 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
-
Lépés 5
A feltéthez simára keverjük a kukoricakeményítőt és a maradék 40 g cukrot 3 ek. meggylével. A maradék meggylét felforraljuk, hozzákeverjük a kukoricakeményítőt és alacsony lángon 1 percig főzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd tegyük a sajttorta tetejére és díszítsük mentával.
Alternatív megoldásként a lecsepegtetett meggyet sütés előtt is belekeverheted a krémsajtos keverékbe, ahelyett, hogy feltétként használnád.