ribizlis táskák

Ribizlis táskák

bodzával
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Tökéletes desszertnek vagy kávé mellé – a túrós töltelékkel ellátott ribizlirudaink egyszerűen ellenállhatatlanok! A lédús ribizli és a bodzaszörp gyümölcsös keveréke igazi csemege, különösen a meleg évszakban.

  • 20-25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 4 darabhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A túrót csomómentesre keverjük a bodzasziruppal, a tojássárgájával és a pudingporral.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és 4 egyenlő téglalapra vágjuk.

  4. Lépés 4

    A tésztadarabok közepére tölteléket kenünk, és a tetejére szórjuk a ribizlit úgy, hogy körös-körül 2 cm-es szegélyt hagyunk. A széleit vékonyan megkenjük tojásfehérjével, és visszahajtjuk a töltelékre. A tésztát jól összezárjuk, villával erősen lenyomkodjuk a végeit. Az összezárt oldalával lefelé fordítjuk, majd megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk mandulával, dióval és/vagy pisztáciával.

  5. Lépés 5

    A táskákat az előmelegített sütő középső sínén 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Kihűlve, porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp

Alternatív megoldásként használhatsz más piros bogyós gyümölcsöket is. A bodzaszirup 1:1 arányban helyettesíthető más sziruppal vagy 40 g porcukorral.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!