Pizza falatok

Pizza falatok

kétféle töltelékkel
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung
  • 15 - 20 perc.
  • 200° C
  • 180° C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 2 x 10 szelethez:

Az olivás töltelékhez:

  • 100 g oliva magozva
  • 2 ek. olívaolaj
  • 30 g sajt a szóráshoz reszelve

A paradicsomos-paprikás töltelékhez:

  • 50 g szárított paradicsom olajban, lecsepegtetve
  • 50 g paprika olajban, lecsepegtetve
  • 1 tk. sűrített paradicsom
  • Tabasco® csípős szósz ízlés szerint
  • 30 g sajt a szóráshoz reszelve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200 fokra előmelegítjük.

  2. Lépés 2

    Töltelékenként minden hozzávalót egy turmixgépben lepürésítjük, kivéve a sajtot.

  3. Lépés 3

    A tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük és a sütőpapírral együtt kitekerjük.

  4. Lépés 4

    Egy tésztavágóval hosszában elfelezzük és a tészta alsó részére egy-egy teáskanálnyi töltelékkupacot teszünk 5-ször egymásután, egyenletesen eloszlatva. Az alsó széleket a töltelékre hajtjuk, majd tovább görgetjük.

  5. Lépés 5

    Egy fakanállal a töltelékek között jó erősen benyomkodjuk a tésztát.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén kb. 15 – 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután megsültek, a stanglikat széttördeljük.

Tipp

Okos ötlet: A stanglikat szezámmaggal, napraforgómaggal vagy durvára darált tengeri sóval is megszórhatjuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!