mézeskalács parfé

Mézeskalács parfé

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Mézeskalács parfé egyszerűen – receptünkkel és friss mézeskalács tésztánkkal 7 gyors lépésben varázsolhatod ezt a finom klasszikust a karácsonyi desszertes tányérodra.

  • 12-15 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc + 6 óra hűtés

Hozzávalók 1 parféhoz (kb. 8 adag):

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C- ra előmelegítjük és a tésztát a leírásnak megfelelően előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát egy lisztezett munkafelületen kb. 35x20 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A tészta tetejét kenjük meg vékonyan vízzel.

  3. Lépés 3

    A mézeskalács tésztát az előmelegített sütő középső rácsán kb. 12-15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    Egy kb. 22 cm-es kenyérsütő formát vékonyan kikenünk olajjal, majd folpackkal kibéleljük. A kihűlt mézeskalács tésztát négy csíkra vágjuk (kb. 20x8 cm). A maradék tésztát szétmorzsoljuk és később díszítésre használjuk.

  5. Lépés 5

    A parfé keverékhez kemény habbá verjük a tejszínt, majd ez is hagyjuk visszahűlni. Egy fémtálban, forrásban lévő víz felett habosra verjük a tojássárgájákat, a porcukrot, a fahéjat és a rumot. Levesszük a tűzről, majd robotgéppel könnyű, krémes állagúra verjük. Óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.

  6. Lépés 6

    A parfé krémet és a mézeskalács szeleteket felváltva rétegezzük a kenyérsütő formába, majd legalább 6 órára a fagyasztóba tesszük.

  7. Lépés 7

    A parfét kivesszük egy tálalótányérra, eltávolítjuk a fóliát, majd a maradék mézeskalács morzsával díszítjük.

  8. Lépés 8

    A mézeskalács parfé szeleteket tálaljuk forralt boros meggyel (lásd: Tipp), vagy tálalásig tartsuk a fagyasztóban.

Tipp

A forralt boros meggy elkészítéséhez forraljunk fel egy üveg meggy levét 1 teáskanál forralt boros fűszerkeverékkel. Keverjünk simára 2 ek. kukoricakeményítőt 50 ml vörösborral, majd ezzel a keverékkel sűrítsük be a meggylevet. Keverjük hozzá a meggyet és melegen tálaljuk a parfé mellé.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!