![Mézeskalács rudak](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/02/ZIMTSTERNTEIG_web-700x800.jpg)
Mézeskalács rudak
0 Bewertungen
- 8 - 10 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 15 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 20 rudacskához:
- 1 cs. Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
- Csokoládémáz
Ezzel készítsd:
![Friss karácsonyi tészták](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2015/11/TF_karacsonyi_tesztak_Keksteige_hu_224x640px1.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát gyúrjuk át. Nyújtsuk ujjnyi vastagra, és vágjuk a kívánt hosszúságúra. Az egyforma méretű rudacskákat könnyedén sodorja.
-
Lépés 3
Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 8-10 percig süssük.
-
Lépés 4
A mézeskalács rudak végeit mártsuk csokoládémázba.
Tipp
A rudacskákból készíthetünk akár karikákat vagy szívecskéket is.