Pizzaquiche szalonnával és hagymával

Mini quiche szalonnával és hagymával

  • 10 - 15 perc
  • 175º C
  • 155º C
  • 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 25 cm átmérőjű sütőformához, vagy 6 db 10 cm átmérőjű kis sütőformához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 125 g krémtejszín (Creme Fraiche)
  • 125 g főzőtejszín
  • 2 tojás sárgája
  • 2 kis fej hagyma szeletekre vágva
  • 1 ek olívaolaj
  • 50 g szalonna csíkokra vágva
  • Só, bors, szerecsendió

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 175 °C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az olívaolajat hevítsük fel, és a hagymát pirítsuk meg.

  3. Lépés 3

    A pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, a formát kenjük ki olajjal, a pizzatésztát sütőpapír nélkül helyezzük bele.

  4. Lépés 4

    A hagymát és szalonnát halmozzuk a tésztára.

  5. Lépés 5

    A krémtejszínt a tojássárgájával és főzőtejszínnel keverjük simára, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, és öntsük a szalonna és hagyma fölé.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben alsó sínen kb. 10 - 15 perc süssük készre.

Tipp

Friss bazsalikom levelekkel vagy rukkolával díszítsük és kínáljuk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!