![mogyorós-cseresznyés rétes](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2023/11/mogyoros-cseresznyes-retes_Kirschstrudel_150dpi-700x800-1.jpg)
Mogyorós-cseresznyés rétes
0 Bewertungen
- kb. 40 perc
- 150°C
- 140°C
- kb. 20 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
- 2 cs. konyhakész mogyorótöltelék (2 x 250 gr)
- 400 g cseresznye (vagy: 1 üveg eltett cseresznye)
- 1 felvert tojás a kenéshez
Ezzel készítsd:
![Friss kelt tészta vajjal](https://www.tantefanny.hu/wp-content/uploads/sites/3/2020/03/TF_Packshot_Hefeteig_NEU_DE_web-e1690957941437-224x640.png)
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 150°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A mogyorótölteléket a csomagoláson szereplő leírásnak megfelelően elkészítjük.
-
Lépés 3
A tésztát közvetlenül a sütőlapra kitekerjük a sütőpapírral együtt, majd a közepére felvisszük a mogyorótölteléket.
-
Lépés 4
A (jól lecsepegtetett) cseresznyét rászórjuk a töltelékre, majd a tészta széleit ráhajtjuk és a széleket jól összenyomkodjuk.
-
Lépés 5
A rétest megkenjük az elkevert tojással és az előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
Dekor jégcukorral megszórva a rétesünk nem csak szemet gyönyörködtető, hanem rendkívül ízletes is lesz!