Ropogós pizza toast

  • kb. 15 pec
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 4 pizza toasthoz:

  • 2 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 100 ml paradicsomszsósz
  • 50 g paradicsomsűrítmény
  • 1 tk. oregánó szárított
  • 8 szelet ementáli sajt
  • 4 szelet sonka
  • bazsalikomlevél a szóráshoz
  • olívaolaj a kenéshez
  • Só és bors őrölve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A szendvicssütőt a legmagasabb fokozaton előmelegítjük és a tésztát kivesszük a hűtőből.

  2. Lépés 2

    A paradicsomszószt a paradicsomsűrítménnyel és az oregánóval jól elkeverjük. Sóval és borssal fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 4 egyforma nagyságú négyszögre vágjuk. 2 tésztát megkenünk paradicsomos szósszal és egy-egy szelet sonkát és 2-2 szelet sajtot teszünk rá. Befedjük őket az üres tésztákkal. A széleket jól megnyomkodjuk. A második csomag tésztánál megismételjük a műveletet, de itt a paradicsomos szószra még bazsalikom levelet is teszünk, aztán a sonkát és a sajt szeleteket.

  4. Lépés 4

    A szendvicssütőt olívaolajjal megkenjük és kb. 5-5 percig sütjük mindegyik adagot.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!