morzsás almás pite

Morzsás almás pite

A mennyei morzsás almás pite a család kedvence! Nem igényel nagyobb konyhai alapismeretet, ellenben fantasztikus íze van. Használhatsz hozzá friss almát reszelve, vagy akár almapürét, amit otthon találsz a kamrában. Néhány hozzávalóból és Tante Fanny friss édes linzertésztájából pillanatok alatt elkészítheted ezt az ínycsiklandozó desszertet.

  • 35-40 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 1 pitéhez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük egy kisebb tepsibe (29x20,5 cm). A lelógó tésztaszéleket ízlésesen visszahajtjuk a szélekre és a tészta alját villával megszurkáljuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát az almamártással egyenletesen megkenjük. A fahéjas cukrot, a vajat és a lisztet kézzel összekeverjük és az almás tésztára morzsoljuk.

  4. Lépés 4

    A tortát a sütő alsó sínén 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Lépés 5

    Kicsit hűlni hagyjuk és porcukorral megszórva tálaljuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!