Rókagombás quiche

Rókagombás quiche

prosciutto-val
Rezept bewerten
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 45 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Ø 28 cm-es formához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 200 g rókagomba megtisztítva, darabokra vágva
  • 70 g prosciutto (sonka) csíkokra vágva
  • 50 g újhagyma karikákra vágva
  • 1 ek. vaj
  • 50 g liszt
  • 100 ml tej
  • 50 g tejföl
  • 2 tojás
  • őrölt só és bors
  • 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
  • Zsázsa a díszítéshez
  • 1 ek. vaj a forma kikenéséhez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A vajban megpároljuk a rókagombát, a prosciutto-t és az újhagymát, körülbelül 4 percig.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A quicheformát vajjal kikenjük, majd a tésztát a formába helyezzük. (Ha nem kenjük ki a formát, a tésztát a sütőpapírral együtt is formába tehetjük.) A kilógó tésztaszéleket visszahatjuk.

  4. Lépés 4

    A lisztet, a tejet, a tejfölt és a tojásokat egy habverő segítségével jól összekeverjük, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízlés szerint ízesítjük.

  5. Lépés 5

    A tésztán eloszlatjuk a rókagombás-sonkás keveréket, majd ráöntjük a tojásos keveréket.

  6. Lépés 6

    A quiche-t a sütő legalsó sínén körülbelül 45 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálaláskor zsázsával (salátatormával) díszítjük.

Tipp

Rókagomba helyett használhatunk más gombákat is, pl. vargányát, laskagombát vagy csiperkét.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!