Óbécsi almás rétes

Óbécsi almás rétes

  • kb. 35 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 nagy réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss nyújtott rétestészta 200 g
  • 750 g savanykás alma vékonyra vágva
  • 1 citrom leve
  • 1/16 l . rum
  • 50 g mazsola
  • 50 g kristálycukor
  • 1 cs vaníliáscukor
  • 50 g dió aprítva
  • 1 ek fahéj őrölve
  • 1 csipet
  • 70 g Vaj
  • 50 g zsemlemorzsa

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190 ° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az összevágott almára csöpögtessük rá a citromlevet, és adjuk hozzá a mazsolát, cukrot, vaníliáscukrot, fahéjat, sót, és jól keverjük össze. Egy fél órát hagyjuk pihenni.

  3. Lépés 3

    Ezalatt az idő alatt egy kis vajon vagy margarinon pirítsuk meg a zsemlemorzsát.

  4. Lépés 4

    3 réteslapot fektessünk egymásra és az olvasztott vajjal kenjük meg, majd a másik 3 réteslapot is fektessük rá. A tészta alsó harmadát kenjük meg a pirított zsemlemorzsával és tegyük rá az almakeveréket.

  5. Lépés 5

    A rétest egy konyharuha segítségével tekerjük fel.

  6. Lépés 6

    Helyezzük a rétest sütőpapírral bélelt tepsibe és olvasztott vajjal kenjük meg.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben kb. 35 percig süssük, porcukorral megszórva tálaljuk!

Tipp

Ha nincs otthon zsemlemorzsa, akkor összetört kukaricapelyhet is használhatunk helyette.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!