tápláló quiche

Tápláló quiche

lazaccal és spenóttal
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Elkészítés
  • kb. 40 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 1 quiche formához (Ø 28 cm):

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 700 g friss spenótlevél durvára vágva
  • 1 póréhagyma karikákra vágva
  • 1 vöröshagyma vékonyra szeletelve
  • 300 g lazac
  • 200 g créme fraîche (krémsajt)
  • 120 g friss sajt vagy ricotta
  • 2 tojás
  • őrölt só és bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • friss kapor
  • Kevés vaj a forma kikenéséhez
  • kevés olaj a sütéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A spenótot serpenyőben kevés olajon egy rövid ideig pároljuk, majd tegyük egy szűrőbe és hagyjuk lecsepegni.

  3. Lépés 3

    Ezután a hagymát és a póréhagymát is megdinszteljük, majd hozzáadjuk a spenótot.

  4. Lépés 4

    A lazacot egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán néhány perc alatt megsütjük, majd kis darabokra vágjuk.

  5. Lépés 5

    A quiche formát vajjal kikenjük, a tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük majd a formába tesszük. (Ha sütőpapírral együtt tesszük a formába, akkor nem kell kikenni.) A lelógó széleket visszahajtjuk.

  6. Lépés 6

    A tésztára öntjük a zöldségeket és lazacot. A krémsajtot összekeverjük a ricottával és a tojásokkal, majd sóval, borssal és szerecsendióval ízlés szerint fűszerezzük, és a krémet a tésztára öntjük.

  7. Lépés 7

    A quiche-t az előmelegített sütőben az alsó sínen kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!